Publicador de continguts

Transformem Palma - Passeig Marítim

Banner Transformem Palma - 2018

Reforma del passeig

Actualitat: L'Avinguda de Gabriel Roca, popularment coneguda com a passeig Marítim, és una gran via que recorre el litoral de Palma des de Can Pere Antoni fins a Portopí.

Deu el seu nom a l'enginyer Gabriel Roca, cap d'obres del port de Palma entre els anys 1940 i 1962, a més de ser el principal impulsor de la construcció d'aquesta gran avinguda. Les diferents transformacions experimentades i les successives ampliacions executades al llarg dels anys en varen fer una mena d'autopista, fins que es va obrir la via de cintura a començament de la dècada dels noranta, la qual cosa permeté desviar el trànsit d'aquella zona.

Futur projecte: El projecte és conjunt amb l'Autoritat Portuària, que lidera la iniciativa, amb l'objectiu comú de recuperar l'espai d'ús per al lleure de tota la ciutadania.

Objectius generals: A partir dels estudis de mobilitat s'ha vist que en aquest tram és possible una reducció moderada de l'espai viari de l'actualment destinat a aparcament.

La millora suposarà una transformació radical de l'espai, eixamplant zones de passeig tant devora els edificis com devora la mar, ampliant i millorant el carril bici, incrementant el verd i l'arbrat, així com creant dos grans espais públics de gran qualitat davant l'Auditòrium i la plaça de Santo Domingo de la Calzada.

Es tracta d'una iniciativa d'alt valor estratègic per a posar en valor les enormes i variades potencialitats de tot el front marítim de la ciutat.

Temporalització del projecte: pendent del projecte d'execució per part de l'Autoritat Portuària de Balears.

Transformem Palma 10 - Passeig Marítim